Coaching

Wil jij iets veranderen in je werk of in je leven? En heb je al verschillende dingen geprobeerd maar je krijgt het ondanks je motivatie maar niet voor elkaar?

 

Dan kan coaching dat duwtje in de goede richting zijn.

 

Het mooiste wat je kunt worden is jezelf. Daar ben ik van overtuigd. Elke investering die jij doet om jezelf net een beetje beter te leren kennen krijg je meer dan dubbel terug.

 

Voorbeelden van coachvragen waar ik mee heb gewerkt:
√ Ik wil meer balans tussen mijn werk en thuis
√ Hoe krijg ik mijn tijd beter gemanaged?
√ Ik wil graag doorgroeien binnen de organisatie, wat is een goed pad?
√ Ik wil me energieker voelen
√ Ik wil weer aan het roer staan van mijn leven
√ Hoe profileer ik mijzelf beter?
√ Wat is mijn volgende stap in mijn loopbaan?

Dan is mijn coaching wat voor jou!

Als coach help ik je de situatie van een afstandje te bekijken, ik stel je prikkelende vragen en ik confronteer je met je eigen gedachten en gedrag. Een belangrijk component vind ik hoe iets voelt, door de drukte van alledag is het soms lastig om te voelen. Door mijn coaching breng ik je weer dichter bij je gevoel en intuïtie. Keuzes gemaakt op basis van intuïtie en gevoel houden zijn veel succesvoller en langdurig dan keuzes die op basis van je verstand worden genomen. Mijn stijl van coachen is warm, resultaatgericht, zonder oordelen en met een lach.

Om te kijken of je een klik ervaart en om te bepalen of ik je verder kan helpen bied ik een gratis intakegesprek aan. Dit kan face to face of telefonisch dan wel via Facetime. Wil je een intakegesprek inplannen, neem dan contact met me op.

“It Always seems impossible until it’s done.” – Nelson Mandela

Wat levert coaching jou op?

  • Een beter zelfbeeld en inzicht in jouw wensen en doelen
  • Je krijgt meer energie en meer zelfvertrouwen
  • Een betere balans in je leven
  • Praktische handvaten die je direct kan toepassen
  • Je krijgt inzicht in je oude patronen en belemmerende overtuigingen en kan ze loslaten
  • Je komt weer in een lekkere flow

Gemiddeld duurt een coachtraject zes gesprekken. Mijn gesprekken duren anderhalf uur zodat je genoeg tijd hebt om te landen, de diepte in te gaan en goed af te ronden. Veel werkgevers vergoeden de coaching omdat ook zij er veel baat bij hebben dat jij lekker in je vel zit.

In mijn coaching werk ik met verschillende methodieken, aangepast op jouw vraag. Voorbeelden hiervan zijn ACT, de logische niveaus van Bateson, RET, Transactionele analyse en Voice Dialogue. Voice Dialogue is theoretisch onderbouwd door Jung, is gevoed door stromingen als Psychodrama, Gestalt, Transactionele Analyse en Psychosynthese, terwijl invloeden van het Griekse denken, de leer van Aurobindo en Gurdjieff er ook in terug te vinden zijn. Het mooie van deze methodiek is dat je zo ‘diep’ kunt gaan als je wilt. Het is een krachtige methode om jezelf beter te leren kennen, je innerlijke drijfveren en je motieven. Het uiteindelijke resultaat is dat je effectiever en bewuster sturing kan geven aan je eigen handelen. In het boek Ik ken mijn ikken kan je hier meer over lezen als je hier interesse in hebt.

Ik coach in Heerenveen en online. Ben je nieuwsgierig geworden? Heb je interesse in een coachtraject? Neem dan contact met me op.

“I cannot teach anybody anything, I can only make them think.” – Socrates