Voor werkgevers

Voor werkgevers bied ik individuele coaching en training, of een combinatie van deze twee aan. Ik richt me op de hoogopgeleide vrouwen die veel uitdaging ervaren in het vinden van balans in hun ambities op de werkvloer en hun rol als moeder.  Veel van deze vrouwen ervaren veel stress, hebben moeite alle ballen in de lucht te houden en vanwege het hoge leeftempo is het moeilijk om een moment van reflectie te creëren om oplossingen te kunnen bedenken. Ik ben ervaringsdeskundige als moeder en ik heb bijna tien jaar werkervaring in de corporate wereld (ORMIT, RDW, PostNL, Shell, War Child, ICM) waardoor ik makkelijk kan aanhaken op de werksituaties die voorgelegd worden.

Voor werkgevers is het verlof van een zwangere medewerkster vaak een spannende periode, hoe verloopt de zwangerschap, hoe zorgen we voor een goede opvulling van de verlofperiode en hoe komt de werkneemster terug na haar verlof. Met name in de leeftijdscategorie 25 tot en met 34 jaar was het aandeel vrouwelijke werknemers dat verzuimde hoog (57,8%) (bron: www.volksgezondheidenzorg.info). Voor veel vrouwen is het een grote uitdaging om een intensieve baan te combineren met het (nieuwe) moederschap. Veel energie gaat naar de veranderde thuissituatie, de zorg voor de kinderen, de veranderde relatie met de partner, de invulling van de combinatie van werk en zorg. Veel jonge moeders vinden het ook fijn om weer te werken, om uit die zorgrol te zijn en weer aan haar eigen ontwikkeling te werken. Uit onderzoek blijkt dat begeleiding door de werkgever bij het vinden van een goede balans als (aanstaande) moeder als een van de belangrijkste voorwaarden wordt gezien om beide rollen goed in te kunnen vullen.

Echter hoe doe je dat als werkgever? Hoe kan je een medewerkster ondersteunen in het jonge ouderschap? Wanneer je als werkgever investeert in de periode van zwangerschap en bij terugkeer na haar verlof zal het resultaat zijn dat je een meer betrokken medewerkster hebt, minder ziekte uitval (en dus kostenbesparing) en wordt talent binnen de organisatie behouden.

Wat deze investering precies inhoudt verschilt per organisatie en per vrouw. Ik ontmoet je graag om te horen waar jouw organisatie tegen aan loopt en deel graag mijn ervaringen en tips waar (aanstaande) moeders behoefte aan hebben. Uitgangspunt hierbij is om langdurig verzuim te voorkomen en talentvolle jonge moeders te behouden.  Ik heb een training  ontwikkeld (gemiddelde beoordeling van deze training is een 8,8) voor organisaties waar veel “jonge”, hoogopgeleide en ambitieuze moeders werken. Ben je nieuwsgierig geworden en wil je meer informatie, neem dan contact met me op.

“Education is the most powerful weapon you can choose to change the world.” – Nelson Mandela