Waarom coaching voor werkende moeders?

Coaching voor werkende moeders. Vorige week ben ik weer een nieuw coachtraject gestart met een werkende moeder. Het aller mooiste werk wat er is! Ik ben zo dankbaar om een hardwerkende moeder te ondersteunen in haar weg naar meer rust, plezier, energie en vertrouwen in haar werk én als moeder.

Wat ik veel vrouwen zie doen is dat ze zowel in het werk als in haar rol als moeder 100% willen geven. En we hebben veel energie en veel te geven maar de realiteit is dat er dingen veranderd zijn sinds je moeder bent. Sterker nog, vrijwel alles is veranderd, je relatie, je financiën, je vrije tijd, je werk, sommige vriendschappen, hoe je je mentaal en fysiek voelt.

Door alle veranderingen worden vaak bepaalde eigenschappen versterkt of vergroot. Je hebt minder energie over om deze eigenschappen te onderdrukken, uit de weg te gaan of te negeren. Steeds vaker kom je in situaties terecht waarin je geconfronteerd wordt met je eigen gedrag waar je niet blij van wordt of zelfs last van hebt.

Vandaag zei een coachee; sinds ik moeder ben is deze eigenschap zo veel sterker aan het licht gekomen. En ik wil er iets aan doen, ik heb niet alleen de verantwoordelijkheid naar mezelf maar ook naar mijn kinderen. Middels mijn coaching help ik vrouwen op weg naar een sterkere versie van zichzelf, zodat je je krachtiger voelt in wie je bent, wat je doet en wat je kiest. Door beter te weten wie je bent, wat je kan en wat je wil sta je steviger in je schoenen en ben je minder afhankelijk van (de mening van) anderen. En het is elke dag weer een cadeau voor mijzelf dat ik hierin een bijdrage mag leveren én dat ik tegelijkertijd kan genieten van mijn rol als moeder.

You Might Also Like

0 reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.