Genieten en de balans vinden als moeder

In mijn coaching en workshops kom ik vaak tegen dat vrouwen moeite hebben om de voor hen juiste balans te vinden. Vaak gaat dat uiteindelijk ten koste van het genieten van hun kind(eren) en dat is waar het vele vrouwen raakt.

Samen met mijn man voel ik dat wij als gezin nu in balans zijn (en dat is zeker niet zonder slag of stoot gegaan!) wat als enorme rijkdom voelt. Dit betekent niet dat ik elke dag geniet. Sommige dagen hebben de onzekerheden, vermoeidheid, de drukte van alle dag de overhand. Dan kan ik echt niet genieten van mijn twee prachtige kinderen. Wat ik probeer is te accepteren dat die dagen er tussen zitten.

Als ik lekker in mijn vel zit en genoeg energie heb dan geniet ik volop mijn mijn twee prachtige kinderen die nu al zo verschillend zijn en allebei zo onwijs lief. Soms denk ik ‘waren ze maar wat groter dan konden ze zich al wat beter zelf vermaken’. Maar dat zou ook betekenen dat ik die handjes op mijn arm zou missen tijdens het voorlezen. Of het geweldige peuterpraat en dreumes gebrabbel. Of die mini kleertjes aan de waslijn. Of die natte kusjes (soms vol snot, pindakaas, of cracker). Of die geweldige ‘waarom’ ‘hoe’ ‘wat’ etc. vragen. Of het hele waardevolle voorleesmoment ’s avonds met z’n vieren. Of het super aandoenlijke net-los-lopen-loopje, of de steeds grotere en hogere peuter sprongen. En zo kan ik nog wel even doorgaan.

De grote uitdaging is om NU te genieten, nu maak je de herinneringen samen! Ja het is soms een uitdaging om alles te combineren (werk, relatie, vriendschappen, familie, huishouden, slaapgebrek) maar als straks mijn kinderen op kamers gaan wil ik niets liever dan dat ik denk “JA, ik heb écht van ze genoten”. 

Als coach en in mijn workshops help ik jou inzicht te geven in wat voor jou belangrijk is, wat voor jou je ideale balans is, hoe je die kan bereiken en ook vast kan houden.
Het nummer hieronder is gezongen en geschreven door een moeder.

https://youtu.be/clcNB_EUao8

You Might Also Like

0 reacties

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.