Burn-out coaching

Mocht je té veel stress hebben of te lang doorlopen met stressklachten dan ligt een burn-out op de loer. 1 op de 8 medewerkers krijgt te maken met een burn-out (bron CPB). Vrouwen blijken twee keer een zo grote kans te hebben op het ontwikkelen van stressklachten (bron Cambridge university). De oorzaak van een burn-out is vaak te wijten aan een combinatie van oorzaken. Veelal zijn het een combinatie van factoren op je werk (veranderingen, hoge werkdruk), je persoonlijkheid (perfectionistisch, moeilijk grenzen kennen) en je thuissituatie (verhuizing, kinderen krijgen, overlijden; ook wel life changing events genoemd, zieke kinderen, slaapgebrek) die er voor zorgen dat de emmer overloopt en je niet meer (genoeg) kan ontspannen.
Zwanger zijn of de geboorte van een kindje is zo’n life changing event. De impact hiervan is erg groot, vaak veel groter dan we van te voren hadden verwacht. Veel vrouwen proberen hun oude leven weer op te pakken na de geboorte van hun kindje(s), echter na een tijdje blijkt dat toch niet zo makkelijk te gaan en krijg je last van stress klachten zoals fysieke klachten (hoofdpijn, duizelingen, maagpijn), prikkelbaarheid of slechter slapen.

Herken je deze signalen van je lichaam? Dan is het echt tijd om de stopknop in te drukken! Hierbij kan ik je helpen. Samen reflecteren we op je huidige situatie en bepaal je de gewenste situatie, hier gaan we naar toe werken tijdens de coaching. Met een aantal mooie oefeningen laat ik je dichter bij je gevoel komen. Door de drukte van alledag is het soms lastig om te voelen. Door mijn coaching breng ik je weer dichter bij je gevoel en intuïtie waardoor je betere keuzes kunt maken. Keuzes gemaakt op basis van intuïtie en gevoel houden zijn veel succesvoller en langdurig dan keuzes die op basis van je verstand worden genomen.

Wil je meer informatie of heb je een specifieke vraag, neem dan contact met me op.

“Stress is the alarm clock that let’s you know you’ve attached to something not true to your self.” – Byron Katie

0 reacties

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.